Насловна ВЕСТИ „Гастро Срем“ 2. и 3. септембра у Старој Пазови

„Гастро Срем“ 2. и 3. септембра у Старој Пазови

46

Гастрономско – туристичка манифестација „Гастро Срем“ одржаће се по пети пут 2. и 3. септембра од 18 часова на Тргу доктора Зорана Ђинђића у Старој Пазови и промовисаће забаву, дружење и уживање кроз гастрономију, традицију и хуманост.

Окупиће око 70 најбољих излагача из региона који се својим разноврсним производина издвајају по квалитету, најпознатије модерне тамбурашке састане из Војводине, а у оквиру саме манифестације одржаће сe Gastro Show који ће подразумевати такмичење најбољих кувара из Срема који ће припремати сремачке и војвођанске специјалитете за посетиоце (ваљушке насуво, око села теста, тесто на курзовини, резанци са маком, словачке надлацке, ћуфте у кифли..), такмичење у брзом развијању теста, дегустација најбољих вина и ракија из тог краја. Манифестацији ће присуствовати и гастро блогери који ће у оквиру Gastro Show-а имати засебну активност.

Посетиоци Гастро Срема ће имати прилику да присуствују и откривању тајног састојка колача из Голубинаца у коме је наводно уживао и Бетовен, а такође премијерно ће имати прилику да виде изливање чоколаде у разним облицима, а један од њих је облик наше државе – чоколада у облику Србије.

– Манифестација Гастро Срем је добитник признања „Најбоље из Војводине“, ово признање гарантује квалитет. Веома сам поносна, јер већ пету годину за редом се трудимо да осмислимо манифестацију која ће бити другачија, која ће на софистициран начин приказати традицију овог краја и манифестацију која ће бити занимљива и младима и старима. Ово је пети Гастро Срем и за њега смо припремили до сада најразноврсније и слане и слатке специјалитете, а у централном делу манигестације кухињу на отвореном – Гастро центар у којој ћемо приредити Gastro Show са више релеватних учесника, а цео гастрономски ужитак пратиће најбољи тамбураши из Војводине. Сматрам да не постоји особа којој манифестација неће бити занимљива. Ове године обезбедили смо и довољан број места за седење, тако да ко год дође моћи ће да нађе и своје место – наводи Драгана Зорић Станојвић, директорка Туристичке организације општине Стара Пазова.

Манифестација се одржава у организацији Општине Стара Пазова и под покровитељством Покрајинског секретаријата за регионални развој међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу .

Извор: РТВ

Фото: Туристичка организација општине Стара Пазова