Насловна ВЕСТИ Исплата заосталог новца за субвенције важна помоћ пољопривредницима

Исплата заосталог новца за субвенције важна помоћ пољопривредницима

157

Министарство пољопривреде најавило је исплату свих заосталих средстава која се односе на захтеве пољопривредних произвођача из претходне године, што је око 15 милијарди динара, а агроаналитичар Горан Ђаковић каже да је то важна одлука државе, јер су пољопривредници били у веома неповољном положају.

Министарство је најавило да ће додатних 15 милијарди динара бити исплаћено током фебруара.

Ђаковић је рекао да је то заиста лепа вест за све пољопривредне произвођаче и корак ка успостављању трајног поверења између државе и пољопривредних произвођача.

– Нарочито у овом тренутку када се у свету дешавају тектонске промене и када сваког дана имате неке турбуленције на тржишту. То ће дати додатни подстицај људима који се баве пољопривредом да тим послом наставе да се баве – рекао је Ђаковић.

Истакао је да је нарочито важно да сточари добију своје субвенције, како сточарство не би наставило да пропада.

Држава жели да помогне сточарима да унапреде и осавремене  произоводњу, с обзиром да је будућност у сточарству, као и у већим фармама, навео је Ђаковић.

Такође, рекао је да увођењем новог информационог система еАграр, који треба да почне са радом на пролеће, више неће бити потребни овакви потези државе, јер ће систем омогућити исплату средстава пољопривредницима годину за годину.

Извор: Танјуг

Фото: Pixabay