Насловна ВЕСТИ1 Кикинда сади дрвеће

Кикинда сади дрвеће

173

На подручју града Кикинде од октобра прошле године до краја марта засађено је око 18.000 садница, међу којима су и аутохтоне сорте храста лужњака и багрема, карактеристичних за северни Банат.

Такође, у самој урбаној зони засађене су нове парковске саднице. Садња је спроведена у свим насељеним местима, урбаној градској зони и ванграђевинском рејону.

“Министарство за заштиту животне средине доделило је Граду Кикинди три милиона динара за пројекат који се тиче подизања ветрозаштитног појаса на потезу између Млаке и Мокрина, што је само наставак успешне сарадње са ресорним министарством и свакако подизања процента пошумљености, што је и приоритет из области заштите животне средине на територији града Кикинде. Подизање еколошке свети свакако је један од најзначајнијих момената, поготово код деце. Зато сам поносна на девет школских шума код нас, па нека и саднице расту заједно са децом“, истакла је Мирослава Наранчић, секретарка Секретаријата за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој.

На подручју Кикинде пошумљеност износи нешто више од једног процента.

Извор: РТВ