Насловна ТЕМЕ ЖИВОТ Лов на рибу из дубине привлачан за велике реке

Лов на рибу из дубине привлачан за велике реке

144
fishing rod lake fisherman men sport summer lure sunset water outdoor sunrise fish - stock image

Крајем августа или почетком септембра у Бачком Петровом Селу организује се такмичење у дубинском пецању.

Каква је то врста пецања?

Дубинско пецање је техника риболова која се користи како би се уловиле рибе које обитавају на већим дубинама воде. Ова техника је посебно корисна када рибе нису активне на површини или близу обале, већ се налазе дубље у води где је температура и састав воде другачији. Оно се често користи за риболов врста као што су пастрмке, лососи, смуђеви, сомови и друге рибе које преферирају дубље воде, а велике војвођанске реке идеално су место за овакву врсту лова или спорта, зависи од циља.

У сваком случају, да бисте успешно користили технику дубинског пецања, треба да одаберете одговарајуће риболовно оруђе, као што су тешке штапове, ролице и струне које су способне да носе веће терете и спустеи удицу на одређену дубину. Такође је битно одабрати одговарајуће варалице, мамце који ће бити привлачни рибама на тој дубини.

Дубинске варалице су специјалне варалице које се могу потопити на жељену дубину. Ове варалице могу бити плутајуће или потапајуће, зависно од тога да ли желите да варалица плута или тоне на одређену дубину.

Олово и тегови користе се како би се спустила удица на одређену дубину. Тегови се често постављају на линију изнад удице, омогућавајући јој да иде дубље у воду.

Постоје и такозване планирајуће основе. Оне омогућавају удици да се потопи на одређену дубину, а затим се повуче на површину када се риба ухвати.

Модерне риболовне дубинске сонде омогућавају риболовцима да тачно виде на којој се дубини налазе рибе и како се понашају.

Дубинско пецање захтева разумевање понашања риба у различитим дубинама, као и технику подешавања опреме како би се постигао успешан улов. Увек је препоручљиво придржавати се риболовних прописа и поступити према принципима одрживог риболова како би се очували рибљи ресурси.

Оно што морате знати јесте да је најстроже забрањено изловљавање рибе динамитом, без обзира на дубину воде и врсту рибе. Најстроже!

И. Р.