Насловна РАЗНО Отворен 53. Међународни сајам туризма у Новом Саду

Отворен 53. Међународни сајам туризма у Новом Саду

60

Истовременим прислањањем шака домаћина и гостију из Црне Горе, земље-партнера, на видео бим, означен је почетак 53. Међународног сајма туризма у Новом Саду.

Генерални директор Новосадског сајма, Слободан Цветковић, нагласио је да институција на чијем је челу, настоји да ова сајамска манифестација од следеће године постане центар рецептивног туризма региона.

– Туризам у Новом Саду је у експанзији, награде се само нижу. Нама важан сегмент су вино и вински туризам, нагласио је Милан Ђурић, градоначелник Новог Сада.

Министар економског развоја и туризма Црне Горе, Горан Ђуковић, рекао je да је обавеза Србије и Црне Горе да у времену када се и јаче економије сусрећу с проблемима, одговоре сваком изазову.

– Партнерство, координација и заједнички наступ на другим тржиштима перспектива су Србије и Црне Горе – рекао је Ђуковић.

На Међународном сајму туризма посетиоце очекују садржајни наступи, сајамски попусти, ласт минит аранжмани за зимовања, фрст минит летовања, стручни скупови, Б2Б састанци, Гастро изазови као и Гастро куп Србија – такмичење професионалних кувара, ХОРЕЦА – опрема за угоститељство, Поклон-игра за посетиоце с купљеним улазницама…

– Година 2023. биће развојна година за туристичку инфраструктуру, и за те намене је издвојено 20% више средства у односу на предходни период, рекао је Хусеин Мемић, министар туризма и омладине у Влади Републике Србије.

Новосадски сајма од данас до 19. новембра место је сусрета више од 250 туристичких посленика из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Републике Српске, Северне Македоније, Хрватске, Словеније, Мађарске, Турске, Румуније, Кипра, Бугарске, Ирака и Аустрије.

– Кључна реч овог Сајма туризма је “заједно”, поручио је Ненад Иванишевић, покрајински секретар за привреду и туризам.

Испред Хале „Мастер“, биће одржан “Фестивал војвођанских фестивала – Рогаљ” који окупља организаторе традиционалних војвођанских гастрономских манифестација.

Радно време Сајма туризма је од 10 до 19 часова. Цена појединачне улазнице је 350 динара, а за доласке у организованим посетама (групе веће од 15 особа) 300 динара. Улазница за пензионере и децу од 7 до 12 година је 300 динара, док деца до 7 година не плаћају улаз.

Све купљене улазнице су и купони за учествовање у поклон-игри коју је Новосадски сајам организовао с излагачима.

Текст и фото: Јасна Бајшански