Насловна ТЕМЕ ВИНОГРАД Корак ка договору с Министарством

Корак ка договору с Министарством

257

Састанак у Министарству пољопривреде представника „Асоцијација 2022“ и министарке Јелене Танасковић коначно је донео неке резултате. Из Асоцијације наводе да су задовољни преговорима и да је постигнут помак који ће пољопривредницима много значити. Због тога отказују протест заказан за 27. март 2023. године.

– Надам се да су малинари задовољни исходом данашњег састанка у Министарству, а заказан им је нови састанак 31. марта,  за чију локацију ћемо тек сазнати – рекао је Ђорђе Грујић у име Асоцијације. Министарство пољопривреде, Влада Републике Србије и министарка су показали разумевање за наше проблеме и огласили се с предлогом да заједно радимо на унапређивању пољопривреде. Министарство је узело у обзир и наше предлоге и сугестије на Нацрт закона о изменама и допунама Закона о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју за 2023. годину – објаснио је Грујић, наглашавајући да је узет у обзир и велики део тачака из додатних захтева.

– Добили смо 25 места од тражених девет за пољопривреднике у Радној групи при Министарству. Они ће бити распоређени по секторима пољопривреде, где би пратили рад Министарства, давали предлоге и сугестије. Обећали су да ће испоштовати и сва заостала плаћања према пољопривредницима, чија је документација била потпуна до 24. марта 2023. Поред тога, добили смо и обећање да ће гориво бити по повлашћеној цени на основу потребне количине литара на сваки обрадиви хектар – изјавио је Грујић, чија ће „Асоцијација 2022.“ као вид гаранције потписати споразум с Министарством пољопривреде.

Текст: Зорица Драгојевић