Насловна ВЕСТИ Савладан пожар на Вршачком брегу, виногради нису угрожени

Савладан пожар на Вршачком брегу, виногради нису угрожени

32

Након дуге ноћне борбе са ватреном стихијом, Вршачки брег јуче је освануо без пламена. Пожар је рано ујутру потпуно локализован, а ватрогасне екипе су и даље на терену и контролишу подручје које је било захваћено пожаром, па се апелује на грађане да још увек не долазе на Вршачки брег, како не би ометали службе на терену, а такође јер постоји и опасност од пада дрвећа која су ноћас захваћена пожаром. Виногради у овом пожару нису били угрожени, јер је ватра захватила неприступачни део Вршачког брега.

Најтежа ситуација је ноћас била од два до четири часа после поноћи, када је јак ветар распламсао ватру и додатно отежао посао ватрогасцима, полицајцима и радницима ЈКП Други октобар, који су се с ватром борили од пет поподне. У једном тренутку на две локације ватра се приближила на свега неколико метара од викендица, али су објекти брзом реакцијом  успешно одбрањени, тако да је избегнута и материјална штета.

Правовременом и добро координисаном акцијом свих надлежних служби, пожар је сво време држан под контролом и није постојала опасност од његовог ширења ка граду, а током акције којом је управљао Сектор за ванредне ситуације МУП-а Србије у сваком тренутку на терену је било довољно људства, возила и опреме за ефикасно сузбијање ватрене стихије. Такође, због мера предострожности одлучено је да деца која су боравила на одмаралишту Црвеног крста, овај камп напусте дан раније, иако је та локација ни у једном моменту није била угрожена.  
Градоначелница Вршца Драгана Митровић и директор ЈКП Други октобар Јован Кнежевић су са својим сарадницима били на терену и у непосредној координацији са Сектором за ванредне ситуације МУП-а Србије, стављали неопходне ресурсе на располагање.

Фото: Град Вршац