Насловна РАЗНО
1040

BEOGRAD: Saradnja Izraela i Srbije u agrarnom sektoru

Protokol o sardnji i primeni najsavremenijih tehnologija i rešenja potpisali su juče ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i ambasadorka Izraela u Srbiji Alona Fišer Kam, objavljeno je na sajtu resornog ministarstva.

Nakon potpisivanja Protokola s Izraelskom agencijom za međunarodni razvoj i saradnju – MASHAV, Nedimović je rekao da je ova saradnja izuzetno važna jer otvara prostor za investicije izrealskih kompanija u prerađivačkom sektoru, sistemima za navodnjavanje i primeni najsavremenijih tehnologija u poljprivredi.

-Izraelske kompanije su u vrhu kada se govori o izradi i primeni novih tehnologija. Za našu zemlju biće jako važan njihov ulazak u sektor agrara jer tu možemo da transformišemo najbolja znanja. Ima smisla učiti od nekog ko je najbolji u ovim oblastima. Izraelske kompanije to svakako jesu i to počev od startap preduzeća do velikih kompanija. One su spremne da u Srbiju prenesu znanja i novac rekao je Nedimović.

Alona Fišer Kam, ambasadorka Izreala u Srbiji, rekla je da jačanje saradnje u ovim oblastima veoma važno. Na taj način otvaraju se vrata za dalju saradnju i jačanje veza Izraela i Srbije.

J. Bajšanski