Насловна ТЕМЕ ЖИВОТ „5 ЗА ЗДРАВЉЕ“: Храна, лек и лепота из органске баште

„5 ЗА ЗДРАВЉЕ“: Храна, лек и лепота из органске баште

256

Пише: Зорица Драгојевић

Желећи да се сједини са природом и у њој потражи лек за бољке савременог човека, Јелена Поповић – Флекица окупила је још пет младих жена, вољних да своје знање, време и љубав посвете здравим производима и основала тим „5 за здравље“. Посвећене су здравој исхрани и природној козметици, органској производњи и лековитом биљу, па ширењу свести о свему томе међу људима. Надају се да ће својим примером успети да мотивишу првенствено младе да се покрену, да науче да узгоје себи храну, да разликују јестиве и отровне биљке у природи, да се више друже, да реализују своје идеје и уживају у томе што раде.

– Тежимо да будемо удружење које ће сутра моћи да прими још чланова и да заједно кроз радионице и предавања мотивишемо и едукујемо младе. Петица се односи на квалитет и с носталгијом враћа нас у школске дане. Оцена 5 је знак да нам је квалитет производа најважнији, а акценат је на здравој исхрани и природној козметици, органском узгоју и лековитом биљу, као и на ширењу свести о свему томе међу људима. „За здравље“ значи да заједно стичемо навику да живимо здравије, у времену када је већина ствари затрована и пуна токсина. Ту је и рука која представља ручни рад, јер се трудимо да све што се направи буде ручне израде – детаљна је Јелена, у жељи да објасни како тај тим функционише и како удружена младост може све што пожели.

Тим за здравље, а из љубави

Органску производњу хране и лековитог биља, као и природне козметике од органских хладно цеђених уља покренула је због сопственог здравља, каже Јелена. Затим је производила и за породицу, пријатеље, комшије, па се окренула и другим људима. Тако настаје и „5 за здравље“, као тим пет девојака који расте.

– Тиму се придружила и агроном Ана Доловац, власник фирме „Доловац Органик и традиција“ у Футогу, у жељи да своја знања и дугогодишње искуство о органској производњи воћа и другог биља подели и покаже и другима како сами да произвeду своју храну. Ту је и Маја Милорадов, још један инжењер пољопривреде, креативна, комуникативна и пуна љубави према свему што је природа – наводи Јелена. – А, како би тим био потпун, ту су и заљубљенице у козметику Кристина Винковић и Борјанка Богдановић и најсвежији члан тима Исидора Јанковић, магистaр фармације – медицински биохемичар и нутрициониста.

You need to be logged in to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us