Nastavljeno orezivanje vinograda

Posle prekida od nekoliko dana, zbog hladnoće, nastavljeno je orezivanje vinograda u Pomoravskom okrugu, gde je pod vinovom lozom oko 3.000 hektara.

Reč je o jednom veoma važnom poslu u vinogradu, od koga zavisi rod i kvalitet roda, izjavili su Tanjugu poljoprivredni stručnjaci Jagodine.

Vinogradarima koji imaju manje površine, oni savetuju da još malo sačekaju.

Pojedine vinarije, za ovaj posao, angažovale su rezače iz Aleksandrovačke Župe.

Niska temperatura, proteklih dana, nije oštetila vinograde, jer su u statusu mirovanja, tvrde vinogradari.

Izvor: Tanjug

Foto: Freeimages

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18