Veliko ocenjivanje vina iz Srbije početkom aprila

Veliko ocenjivanje vina Srbije, manifestacija koju je prošle godine utemeljio Savez vinara i vinogradara Srbije, biće održana od 1. aprila do 3. aprila u Beogradu, prenosi vinski i gastro magazin „Vino & Fino“.

Vina će se birati u hotelu Radison Kolekšn, a 10. aprila će biti održano proglašenje vina sa najboljim ocenama po kategorijama, najavili su organizatori koji su pozvali vinare da pošalju vina do 25. marta.

Ove godine vina će se ocenjivati u osam kategorija: bela, roze i crvena vina, potom vina od aromatičnih sorti grožđa, vina pod filmom kvasca, prirodno slatka vina, likerska vina i oranžna vina.

Prvo ocenjivanje održano je prošlog februara, oko Svetog Trifuna.

Tada se nadmetalo 295 vina iz više od 100 vinarija, a ocenjivao ih je panel od 32 vinska stručnjaka.

Taj događaj je održan u okviru manifestacije Sveti Trifun na Savskom vencu – u slavu knjige i vina, sa ciljem promocije domaćeg vinarstva i vinogradarstva i unapređenja vinske kulture u Srbiji.

Izvor: Tanjug

Foto: Freeimages

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18