Poziv za radionicu za konsultante

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Uprava za agrarna plaćanja poziva zainteresovana privredna društva i preduzetnike koji se bave pružanjem konsultantskih usluga, izradom poslovnih/biznis planova, izradom projekata i tehničke dokumentacije, izradom studija izvodljivosti i drugih studija da se prijave za učešće na prvoj informativnoj radionici za privatne konsultante u sklopu realizacije Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije na temu:

„Projekat konkurentne poljoprivrede Srbije (Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Svetska banka); Raspisivanja prvog javnog poziva za dodelu bespovratnih sredstava – uslovi i ciljevi“.

Svako pravno lice može delegirati maksimalno jednu osobu koje će putem ZOOM platforme učestvovati na online informativnoj radionici.

Zainteresovana pravna i fizička lica mogu se za radionice prijaviti na e-mail adresu: info.radionica@scap.rs  dostavljanjem popunjenog prijavnog formulara.

Obrazac prijavnog formulara možete preuzeti  ovde:    https://scap.rs/dokumenti/prijava001.xlsx

Prijavne formulare dostaviti na navedenu e-mail adresu najkasnije do utorka 06.aprila 2021. godine do 12.00 časova.

razvojnifv.png

RAZNO

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno

Tajne uspešne setve šargarepe

U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.

Ankini keksići

Ne znamo ko je Anka, ali su keksići koji su po njoj dobili ime odlični. Brzo ih možete napraviti, a

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime