„Hajneken“ poklonio 1.000 sadnica za tri srpska grada

Zaposleni u kompaniji „Hajneken Srbija“ posadili su 500 sadnica drveća u Zaječaru, Novom Sadu i Beogradu, u okviru akcije „Posadi svoj hlad“, saopštio je danas „Hajneken“.

Za svaku od tih 500 sadnica kompanija je donirala po jednu dodatnu sadnicu građanima širom Srbije, tako da je sa ukupno 1.000 sadnica kompanija „Hajneken Srbija“ zajedno sa svojim zaposlenima, omogućila uštedu 24 tone ugljendioksida godišnje, odnosno 720 tona za period od 30 godina, ističe se u saopštenju.

Zaštita životne sredine, smanjenje emisije ugljendioskida i očuvanje zelenih resursa i vode su prioriteti održivog poslovanja kompanije „Hajneken Srbija“, u okviru programa „Stvarajmo bolji svet“, a ovom akcijom zaposleni ove kompanije lično su doprineli u očuvanju lokalne zajednice u Zaječaru, Novom Sadu i Beogradu, navodi „Hajneken“.

„U jesenjoj i prolećnoj akciji sadnje građanima je podeljeno 60.000 sadnica. Naš cilj je da u predstojećem periodu damo još 300.000 sadnica građanima i pomognemo da naša planeta postane zdravije mesto za život. Kompanija “Hajneken Srbija“ je među prvima podržala akciju “Posadi svoj hlad“, i pokazala spremnost da doprinese poboljšanju kvaliteta životne sredine“, poručuje organizator akcije Posadi svoj hlad, NVO Zeleni razvojni centar.

Voda predstavlja veoma važan resurs u proizvodnji piva i njena balansirana upotreba je od izuzetne važnosti, a samo tokom poslednje decenije kompanija HEINEKEN Srbija smanjila je potrošnju vode u svom proizvodnom procesu za 75 odsto i, iz godine u godinu, nastoji da održi ovaj trend i još više doprinese očuvanju vodenih resursa, navodi „Hajneken“.

Kako je navedeno, najveći deo iskorišćene vode se nakon procesa proizvodnje piva prečišćen vraća u prirodu, ali određena količina vode se u procesu proizvodnje piva gubi usled prirodnog procesa isparavanja.

„Uz pozitivan uticaj koje drveće ima u prečišćavanju vazduha i smanjenju emisije ugljen-diokdida, ono procesom transpiracije prirodi vraća značajnu količinu vode“, navedeno je u saopštenju.

Svaka kap je bitna, poručio je „Hajneken“.

Izvor: Tanjug

Foto: Pixabay

razvojnifv.png

RAZNO

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno

Tajne uspešne setve šargarepe

U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.

Ankini keksići

Ne znamo ko je Anka, ali su keksići koji su po njoj dobili ime odlični. Brzo ih možete napraviti, a

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime