Novi broj Dobrog jutra

Poštovani čitaoci, novi broj našeg i vašeg magazina otvorili smo zanimljivim putovanjem Srbijom sa kašikom, fotoaparatom i olovkom, kako bismo se podsetili, upoznali i naučili, ali i očuvali tradiciju dobre kuhinje naših krajeva. Takođe, moći ćete da pročitate i kako se malinari pripremaju za berbu, a dr Zoran Keserović predstavlja vam sve prednosti gajenja trešnje. Kako se kombinuje gajenje jagoda i paradajza u plasteničkoj proizvodnji, ali i kako se u ovo vreme odbraniti od štetočina u voćnjaku, povrtnjaku i vinogradu, možete pročitati na stranicama našeg lista koji možete da kupite u celoj Srbiji.

 Svež krastavac kupuju Nemci, a kiseli ide u komšiluk, kaže profesor dr Žarko Ilin, objašnjavajući zašto je dobro uzgajati ga na nekim našim prostorima. Kako se od zaperaka prave nove biljke i zašto povrtari odustaju od ranog kupusa saznaćete na stranicama Dobrog jutra broj 590. Ko proizvodi šparglu, a ko pčelinje rojeve, pitanja su na koja smo odgovorili u ovom broju. Tu su i naše stalne rubrike, posvećene gljivama i Maloj školi pčelarstva, a kad su u pitanju žitarice, ovoga puta pod lupom se našao ovas.

razvojnifv.png

RAZNO

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno

Tajne uspešne setve šargarepe

U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.

Ankini keksići

Ne znamo ko je Anka, ali su keksići koji su po njoj dobili ime odlični. Brzo ih možete napraviti, a

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime