Насловна ВЕСТИ Зрењанин: Други интернационални фестивал вина у четвртак

Зрењанин: Други интернационални фестивал вина у четвртак

317

“Други интернационални банатски фестивал вина” одржаће се у четвртак, 24. јуна у Карађорђевом парку у Зрењанину. Овогодишњи фестивал је промотивно излагачког карактера. У оквиру фестивала одржаће се и 21. етно манифестација “Банатске вредне руке” уз учешће великог броја етно удружења.  Неће изостати ни  стручна предавања на теме које су важне за винаре, развој винарства и виноградарства. Предавања ће се одвијајти  у просторијама  Кристалне дворане. 

Отварање фестивала  и  културно уметнички програм реализоваће  се на бини постављеној у Карађорђевом парка. У Културно-уметничком програму учествују Милица Досковић вокална солисткиња из Зрењанина, Бојан Милорадовић, глумац Великог театра из Јагодине, Женска певачка група Културног центра Зрењанина  „Филигран“, Културно-уметничка друштва „Гик – Банат Пионир“, „Ђерђеф“ из Зрењанина“ и  КУД “Лола“ (Перлез- Стајићево). На фестивалу ће наступити и познати зрењанински „Бид бенд“ – Гагић и пријатељи. Манифестацију ће у 11 сати свечано отворити организатори и градски званичници. Фестивал траје  од 10 до 20 часова.

Организатори манифестације су: Културни центар Зрењанина, Туристичка организација града Зрењанина, ИП Медиа 023, Удружење винара и љубитеља вина „Тарашки виногради“ и ЈП „Спортски објекти“, покровитељ је Град Зрењанин, а пријатељи манифестације Компанија Гомекс и Барцино турс.