Dani piva u Zrenjaninu od 25. do 29. avgusta


Tradicionalna manifestacija „Dani piva“ biće održana 36. put u Zrenjaninu od 25. do 29. avgusta.
Dani piva su nastali davne 1986. godine i preko tri decenije, sve do sada, privlače sve veći broj posetilaca, koji znaju da ih na ovoj manifestaciji očekuje veliki broj atraktivnih programa i više od 20 vrsta piva, objavila je Turistička organizacija Vojvodine.
Na više od 15 lokacija u gradu odvijaju se različiti programi, kako je navedeno, od onih ruralnih, vašarskih i razbarušenih, do urbanih, uglađenih i našminkanih.
Programi koji privlače najveći broj posetilaca održavaju se na dva najveća gradska trga- Trgu slobode i Žitnom trgu gde posetioce ove godine očekuje zaista kvalitetan program.
U okviru manifestacije 36. Dani piva u Zrenjaninu održaće se i brojni prateći programi, koji su osmišljeni i koncipirani tako da mogu da zadovolje najrazličitije ukuse posetilaca, pri čemu se posebno vodi računa da se program prilagodi svim starosnim strukturama i različitim ciljnim grupama.
Sportska takmičenja, takođe, već dugi niz godina čine sastavni deo manifestacije, a ove godine će u toku Dana piva biti organizovani turniri u mnogobrojnim sportskim disciplinama.
Među gastronomskim priredbama, kao važnom segmentu manifestacije, ove godine možemo izdvojiti Lovačku gulašijadu i Zlatni kotlić- takmičenje u kuvanju riblje čorbe.
Na ovogodišnjim Danima piva biće i sajam knjiga, prodajna izložba proizvoda iz domaće radinosti, dramske večeri u Gradskoj bašti, izložbe u Narodnom muzeju, festival folklora „Lala“ sa gostima učesnicima iz nekoliko evropskih zemalja, rok festival Zrenjanin zove…
Takođe, na bini na Žitnom trgu biće održano tradicionalno takmičenje u ispijanju piva koje je sastavni deo manifestacije od njenog nastanka.

Izvor: Tanjug

Foto: ilovezrenjanin.com

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18