Насловна ВЕСТИ2 Врњачка Бања: За субвенције пољопривредницима 5 милиона динара

Врњачка Бања: За субвенције пољопривредницима 5 милиона динара

228

У оквиру програма за помоћ пољопривредним газдинствима општина Врњачка Бања за 2021. годину, планирала је средства у износу од 5.000.000,00 динара. Програм мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Врњачка Бања за 2021. годину, усвојен је од стране Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Програмом је предвиђено:

-800.000,00 динара за регресирање вештачког осемењавања приплодних животиња (општина субвенционише по сваком поднетом грлу 2.000,00 динара)

-3.600.000,00 динара за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава (општина субвенционише 40% од приказане вредности инвестиције, у складу са Јавним позивом и критеријумима које одређује Комисија за пољопривреду)

-600.000,00 динара за промотивне активности, где спадају сајмови, манифестације изложбе, саопштено је на званичном порталу Општинске управе.

Раписани Конкурс је трајао месец дана и укупно је поднето 125 захтева. Пољопривредници су се јављали за набавку квалитетних приплодних грла млечних раса, говеда, оваца и коза, за опрему за мужу, хлађање и чување млека на фарми, укључујући све елементе, материјале и инсталације, за набавку квалитетних приплодних грла говеда, оваца, коза и свиња које се користе за производњу меса, за подизање нових или обнављање постојећих вишегодишњих засада воћака, хмеља и винове лозе, за подизање и опремање пластеника за производњу поврћа, воћа, цвећа и расадничку производњу, за машине, уређаје и опрему за наводњавање усева, за набавку нових пчелињих друштава.