PKV: Gastronomija kao ozbiljan brend

Branislav Mamić, sekretar Udruženja usluga Privredne komore Vojvodine istakao je da je Privredna komora Vojvodine Svetski dan turizma prepoznala kao datum okupljanja  svih onih koji se turizmom bave , kako bi se posle teških posledica Kovida – 19 razmenila iskustva i otvorile neke nove mogućnosti za promociju turizma.

Petar Stamenović, ispred „Klastera Deliblatska peščara“ istakao je da su ovo prave prilike da se otvore razgovori o postojećim problemima , što je turizam najviše osetio. Zahvaljujući pandemijskom vremenu naučili smo i nove stvari, a to je da su se ljudi masovno okrenuli domaćem turizmu te bi tako gastronomija mogla da postane ozbiljan brend. Mi smo to i pokušali da uradimo istakao je Stamenović  – brendirali smo ukuse Deliblatske peščare i uskoro će biti izdata publikacija  – a taj meni će se naći u restoranima.

Dragana Šobot iz Privredne komore Republike Srpske izrazila  je zahvalanost Privrednoj komori Vojvodine na dosadašnjoj uspešnoj i dugoj saradnji . Važno je da razgovaramo šta možemo jedni  od drugih da učimo i da zajednički nastupamo na trećim tržištima. Ova pandemija je prilika da promovišemo naš domaći turistički potencijal.

Milan Jarić, pomoćnik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam istakao je da turizam u Srbiji u trećem kvartalu beleži rast od preko 30 %. Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam ulazi u četvrti kvartal sa znatno većim budžetom . Naša namera je da kroz konkurse pomognemo turizam u AP Vojvodini. U saradnji sa mnogim partnerima pa i sa Privrednom komorom Vojvodine kreiramo novu ponudu koja će biti okosnica razvoja turizma u AP Vojvodini, istakao je Jarić.

Izvor: PKV

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18