Najskuplje grožđe na svetu – Kilogram košta 10.000 dolara

Japanci ovo grožđe zovu „Ruby Roman“ jer je lepo kao rubin i osećate se kao rimski car nakon što pojedete grozd.

Grožđe crvene boje je po veličini slično lopticama za ping pong, piše Lux life. Svaka od ovih „loptica“ puna je ukusnih sokova koji vam puknu u ustima kada zagrizete. Svako pojedinačno zrnce može težiti čak 20 grama.

Osim što je tako sočno, ovo grožđe takođe ima visok sadržaj šećera i nisku kiselost. Nešto poput šećerne bombone sa pomalo kiselkastim ukusom, ali umesto da bude tvrdo, meko je i sočno.

Očigledno, neki bogati pojedinci iz Hiakurakusa kupili su ovo grožđe po rekordno visokoj ceni 2019. Za oko kilogram su platili 10.000 USD što znači da jedan grozd košta oko 470 USD. Za ovaj iznos možete kupiti zlatni prsten od osamnaest karata sa dijamantima i rubinom ili ih možete zamoliti da vas nahrane ovim grožđem dok igrate ulogu cara.

Odakle ovo skupoceno grožđe potiče?

Potiče iz japanske prefekture Išikava, a predstavljeno je 2008. godine kao vrhunsko voće.

Preduzeća ga daju kao promotivni poklon, pa je zbog toga veoma traženo.

Uz to, uzgajivači u svakom trenutku prodaju samo određenu količinu, kako bi zadržali ekskluzivnost, potražnju i cenu.

Izvor: nova.rs

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18