Festival kobasica u subotu u Šidu

Turističko- gastronomska manifestacija „Srem klob-kob fest” najavljena je za subotu, 20. novembar u Slovačkom parku u Šidu.

U celodnevnom programu su takmičenje u brzoj obradi mesa i takmičenje u pravljenju kobasica, a sve će začiniti koncert orkestra „Gospon tamburaši” iz Novog Sada. Za publiku se priređuje i takmičenje u brzom jedenju kobasice. Biraće se i najbolja suva kobasica, a zainteresovani izlagači za štandove se mogu javiti organizatorima telefonom na broj  0640471379.

Opština Šid zajedno sa Udruženjem „Sremska svinjokolja i kobasicijada Šid“ i Slovačkom nacionalnom zajednicom ovom manifestacijom ističu multietničnost i toleranciju.

Izvor: Dnevnik

Foto: Pixabay

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18