Južni Banat na sajmu “Etno hrana i piće 2021.”

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i u saradnji sa Privrednom komorom Srbije kao zvaničnim suorganizatorom, Beogradski sajam sa proizvođačima i prerađivačima organizuje od 25. do 28. novembra 2021. godine, Sajam “Etno hrana i piće 2021“.

Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Južnobanatskog upravnog okruga u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom “Južni Banat“  je prepoznajući značaj ove manifestacije i ove godine obezbedila štand za više udruženja, kao i za pojedine proizvođače hrane i pića sa našeg regiona. Štand se nalazi u Hali 3.

Na zajedničko štandu ove godine će se predstaviti sledeći suizlagači:

-ZR “Jovovača“ Kačarevo- domaće voćne rakije

-Udruženje žena “Dolovke“ Dolovo – štrudle i druga peciva

-Udruženje žena “Novoseljanke“ Banatsko Novo Selo – razne vrste hleba i peciva

-Udruženje “Etno kutak“ Kačarevo- etno proizvodi

-Udruženje proizvođača lekovitog bilja “Bilje“ Bavanište – čajevi i tinkture

-PG Dušan Đurica iz Kovačice – proizvodnja meda i drugih proizvoda

-PG Dejan Đukić iz Crepaje – proizvodnja džema i soka od bundeve

-Udruženje žena “Pančevke“ iz Pančeva

-Udruženje vinogradara i vinara “SVETI  TRIFUN“  Dolovo

-ARSENIJEVIĆ  PORODICA D.O.O., Banatski Karlovac

 Pozivamo Vas da nas posetite tokom trajanja sajma.

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18