Pandemija ostavila mesta za nove količine vina

Pandemija virusa korona znatno otežava poslovanje naših vinara. Međutim, prema rečima vinogradara i vinara Jasmine Dragojlović Dulke, entuzijazam proizvođača će pobediti.

„Godina je bila relativno dobra iako je rod 30 odsto slabiji od uobičajenog, što nam i odgovara jer smo dobili bolji kvalitet ali i mesta da usled slabije prodaje protekle godine, smestimo ovogodišnje količine“ kaže Jasmina Dulka.

Turista imaju u lepo uređenom prostoru po dogovoru, drže se propisanih mera, primali su manje grupe zbog situacije, držali pezentacije i permanentno vrše edukacije promovišući pravo vino u odnosu da zamene.

„Ako razmišljate u vinarstvu samo o isplativosti, to ne postoji, suština isplativosti je u nastavku generacije, prenos s kolena na koleno“ izjavila je Dulka.

Što se tiče konkurencije, ona kaže da je dobro kada je  ponuda veća, i šira paleta proizvoda, jer su turisti tada i zadovoljniji.

Izvor: RTV

Foto: Pixabay

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18