Leskovačka Roštiljijada među dobitnicima Turističkog cveta

Turistička organizacija Srbije (TOS) je nakon više od godinu dana pauze, najboljima u turizmu Srbije za ovu godinu dodelila Turistički cvet, saopšteno je iz TOS-a.

Titulu najbolje turističke organizacije ponela je Turistička organizacija Čačka, najbolja turistička manifestacija je leskovačka Roštiljijada, dok je za najbolju receptivnu agenciju proglašena agencija Kontiki Travel.

Nagrada Turistički cvet za najbolji hotel otišla je na Kopaonik, hotelu Kraljev Čardak.

U kategoriji ugostiteljskih objekata za smeštaj, Turistički cvet je dobila Sunčana reka, a za najbolju organizaciju za doprinos unapređenju turizma Srbije proglašena je zlatiborska Gold Gondola.

Ovogodišnji najbolji pojedinac je Ranko Milanović iz Nacionalnog parka Tara, a specijalno priznanje dodeljeno je Poslovnom udruženju hotelsko ugostiteljske privrede (HORES) i Nacionalnoj asocijaciji turističkih agencija (YUTA).

Najboljima je nagrade dodelila direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović i najavila novi turistički brend Srbije, koji će biti implementiran sledeće godine.

Pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija, Jelena Marinković Orlić je istakla značaj zajedničkog rada svih aktera u turizmu Srbije.

Turistički cvet je, ove godine, dodeljen po 36. put a na konkurs se prijavilo više od 70 kandidata.

Izvor: Tanjug

Foto. Turistički cvet

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18