Poziv prehrambenoj industriji na Ekspo 2022 Dubai


Privredna komora Srbije (PKS) pozvala je privrednike da se prijave za učešće na 8. tematskoj nedelji „Poljoprivreda i prehrana“ koja se, u okviru Svetske izložbe Ekspo 2020 Dubai održava od 12. do 20. februara 2022. godine. Planirano je da privredna delegacija Srbije poseti i sajam prehrambene industrije GOOLFOOD koji se održava takođe u Dubaiju.

  • Nastup na Svetskoj izložbi odlična je prilika da se predstavnici naših kompanija iz sektora agrara i industrije hrane predstave tržištu Ujedinjenih Arapskih Emirata i ostalim zemaljama učesnicama i ostvare kontakte sa potencijalnim partnerima iz celoga sveta – poručuju iz Privredne komore.
    Zainterseovani privrednici za učešće na 8. tematskoj nedelji „Poljoprivreda i prehrana“ i posetu Sajmu GOOLFOOD, treba da popune formulare na engleskom jeziku i dostave ih najkasnije do 31. decembra 2021. godine na imejl biljna.prehrambena@pks.rs. Za sve potrebne dodatne informacije možete se obratiti Danici Mićanović, kontakt telefon 0668751054, i Branki Gagić, kontakt telefon 0668751025.
    Učešće na Svetskoj izložbi i poseta Sajmu, omogućeni su uz povlastice kao što su besplatna avio karta (čarter let Beograd-Dubai-Beograd), besplatni lokalni transferi, smeštaj po povlašćenim cenama u odabranim hotelima, kao i besplatno korišćenje Biznis haba Srbije u slobodnoj zoni Dubai South.
    Pod sloganom “Povezivanje umova, stvaranje budućnosti“ (Connecting minds, creating the future), Svetska izložba Ekspo 2020 Dubai počela je 1. oktobra 2021. i traje do 31. marta 2022. godine.
    Više informacija o izložbi može da se dobije na sajtu www.expo2020dubai.com.
    D. J.
    Foto: Privredna komora Srbije/screenshot
razvojnifv.png

RAZNO

MODULARNE KUĆE SVE POPULARNIJE Novi Sad domaćin sajma savremene gradnje

U Master centru Novosadski sajam, u subotu 13. decembra, je otvoren je Sajam montažnih i modularnih objekata „Modul Exhibition 02“,

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno

Tajne uspešne setve šargarepe

U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.

Ankini keksići

Ne znamo ko je Anka, ali su keksići koji su po njoj dobili ime odlični. Brzo ih možete napraviti, a

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime