JVP „VODE VOJVODINE“: Prva rata naknade za odvodnjavanje 15. februara

JVP „Vode Vojvodine“ podseća obveznike na to da se Naknada za odvodnjavanje za fizička lica plaća  akontativno, u četiri rate. Prva rata dospeva 15. februara,  druga 15. maja, treća 15. avgusta, a poslednja 15. novembra. 

Iznos naknade je isti kao i prošle godine i obveznici su dužni da naknadu plaćaju akontativno na osnovu rešenja iz 2019. godine, bez  obzira da li će Rešenja biti dostavljena do navedenih datuma. Za svaki dan kašnjenja obračunava se zakonski propisana kamata.

Pre slanja ovogodišnjih rešenja JVP „Vode Vojvodine“ će od Republičkog geodetskog zavoda preuzeti nanovije podatke koji služe kao osnov za izdavanje rešenja. Za pitanja u vezi sa  naknadama za odvodnjavanje za fizička lica, zainteresovani mogu da se obrate Korisničkom servisu JVP „Vode Vojvodine“ na besplatan broj telefona 0800/21-21-21 ili imejlom na adresu korisnik@vodevojvodine.rs.

I. R.

razvojnifv.png

RAZNO

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18

MODULARNE KUĆE SVE POPULARNIJE Novi Sad domaćin sajma savremene gradnje

U Master centru Novosadski sajam, u subotu 13. decembra, je otvoren je Sajam montažnih i modularnih objekata „Modul Exhibition 02“,

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno