Насловна ВЕСТИ Сремска Митровица добија Агробизнис инкубатор

Сремска Митровица добија Агробизнис инкубатор

438

Град Сремска Митровица први у Србији добиће Агробизнис инкубатор. Циљ оснивања поменутог инкубатора је пружање подршке и помоћи пољопривредним произвођачима на унапређењу пољопривредне производње у области прерађивачке делатности, затим развоју породичног бизниса и општем развоју и унапређењу села на територији града, пишу Сремске вести.

Поступак оснивања Агробизнис инкубатора покренут је од стране сремскомитровачке Агенције за рурални развој са другим заинтересованим лицима – Покрајинском владом и Пољопривредном стручном службом Града Сремска Митровица.

Неопходна средства за рад и функционисање Инкубатора биће обезбеђена управо од стране Покрајинске владе, а према речима Петра Самарџића, заменика градоначелнице Сремске Митровице услуге и стручна помоћ које ће пољопривредним произвођачима обезбедити Инкубатор омогућиће даљи раст и развој њиховог пословања.

– Оно што је основни циљ, првог и за сада јединог, Агробизнис инкубатора у Србији јесте да пружи подршку пољопривредним произвођачима у првим годинама пословања, али не у примарној производњи, већ у следећем кораку. Онима који желе да пређу на виши ниво производње, односно који желе да се баве прерађивачком делатношћу – прерада меса, млека, воћа, поврћа, житарица. Помоћ и подршка Инкубатора ће се огледати у такозваној услузи све на једном месту, па би тако нашим пољопривредницима на располагању била правна и књиговодствена помоћ, едукације, помоћ при маркетингу и сличне ствари неопходне сваком почетнику у једном бизнису. Оно што је најбитније јесте нагластити да су све услуге за њих бесплатне, самим тим и трошкови пословања, а захваљујући средствима Покрајинске владе – објаснио је Самарџић, а преноси портрал Сремске вести.

Он је додао да постоји могућност да се у рад Инкубатора укључи Пољопривредни факултет Нови Сад.

Канцеларије Агробизнис инкубатора биће смештене у-просторијама Пољопривредне стручне службе у Сремској Митровици, које ће у наредном периоду бити у потпуности реконструисане.

– Агробизнис инкубатор је први корак у оснивању и формирању Агробизнис зона, што је неки наш крајњи циљ и врло сам задовољан што је Сремска Митровица први град у Србији који је добио Инкубатор намењен за помоћ пољопривредницима – закључио је заменик.

Извор: Сремске вести

Фото: Сремска Митровица (Фото: Yоутубе/сцреенсхот)