Osma Beloblatska kobasica 5. i 6. februara

Posle dve godine pauze, tradicionalna, osma po redu manifestacija „Beloblatska kobasica” biće održana 5. i 6. februara. Pokrovitelj manifestacije je Grad Zrenjanin, a priređuju je Mesna zajednica Belo Blato i Turistička organizacija Zrenjanina. Program je raspoređen u dva dana da bi se smanjile gužve, zbog trenutne epidemiološke situacije.

Prvog dana je takmičenje u svinjokolju na starinski način, a u nedelju 6. februara, centralni događaj je ekipno takmičenje u pravljenju svežih domaćih kobasica.

Pored toga biće organizovane prodajne izložbe suhomesnatih proizvoda, alata i pribora za svinjokolje, rakije, vina, sireva, slatkiša, meda, starih zanata i slično. Sve će pratiti bogat muzički program, a nastupaju „Apsolutno romantično”, TS „Duša Balkanska” i rok sastav „Nostradamus”.

Prijave ekipa su preko linka binmarketing.rs//beloblatskakobasica ili na telefon 063/1797639. Kotizacija za takmičenje iznosi 4.000 dinara, a krajnji rok za prijavu takmičara je 1. februar. Za informacije i prijave izlagača namenjen je broj telefona 069/1994816 MZ Belo Blato.

Izvor: Dnevnik

Foto: Pixabay

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18