„Šidska kobasicijada“ održava se sutra

Opština Šid i udruženje „Šidska kobasicijada“ organizuje tradicionalnu gastronomsko-turističku manifestaciju pod nazivom „Šidska kobasicijada“, koja će se održati sutra, u subotu, 12.februara, u Sportskoj hali u Šidu, ulica Matije Gupca broj 5.

– To je gastronomsko-turistička manifestacija koja ima za cilj očuvanje običaja, tradicije i kulture, ali i unapređenje turističke ponude opštine Šid. Manifestacija je međunarodnog karaktera, zanimljivog programa i poseti je nekoliko hiljada posetilaca. Okuplja veliki broj izlagača suhomesnatih proizvoda, ali i izlagače i udruženja koja promovišu i druge tradicionalne, domaće proizvode, kao i autentične rukotvorine – kažu u Turističkoj organizaciji Srbije.

Organizatori najavljuju da je prijem fermentisanih kobasica od 8 do 12 sati, a u 11.30 časova je pokazna obrada svinja. Svečano otvaranje manifestacije je u podne, a 15 minuta kasnije počinje prijava za takmičenje u pravljenju sveže kobasice. Oni koji žele da se prijave za brzo jedenje kobasice to treba da urade u 13 sati, a u 14 časova je prijava za brzo ispijanje piva.

Proglašenje pobednika i uručivanje nagrada je u 16 časova, a u 18 sati počinje svečana večera povodom kobasicijade u restoranu „Gurman“.

Informacije mogu da se dobiju u Turističkoj organizaciji Šid na brojeve telefona 022/710 610, 710 088 ili mejlom na adresu turizamsid@gmail.com.

Lj. P.

Foto: Turistička organizacija Srbije

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18