Moskovljanka u Ubu proizvodi zdravu hranu

Za dobru krvnu sliku važna je i zdrava ishrana. Kada je počela da živi na selu, pravnica i majka četvoro dece Anja Popović, počela je da živi svoj san. U predgrađe Beograda došla je iz centra Moskve, a dovela ju je ljubav. Odmah je počela da se bavi proizvodnjom zdrave hrane, najpre za porodicu.

Kada su kupci Anjine objave na društvenim mrežama zapazili i počeli da zovu, ona je upoznala Beograd. Vreme korone je povećalo i adresar i domaćinstvo koje danas od ove proizvodnje živi.

Od mesnih prerađevina preko kozijeg sira, do voća i povrća iz bašti sa rubova Uba – sve bez hemije i sa puno ljubavi. Za stan u centru Moskve se na kupca ne čeka dugo, pa će i brat njenim stopama.

„U Podmoskovlju nema mogućnosti da budeš mali tržišni proizvođač. Ja želim da kupim imanje u Srbiji, da proizvodim meso i voćne rakije, to me zanima, želim da živim ovu slobodu“, rekao je Saša Vigonov.

„Ovde je lep život, ja sam sad tek upoznala svoju decu koliko provodimo vreme zajedno, u prirodi, oni svi pomažu u poslu“, rekla je Anja Popović.

U kokošinjac bi uskoro trebalo da stignu i ćurke, potražnja diktira ponudu, a u starom voćnjaku kupci su pozvani da i sami beru jabuke sa ukusom detinjstva.

Izvor: RTS

Foto: Pixabay

razvojnifv.png

RAZNO

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18

MODULARNE KUĆE SVE POPULARNIJE Novi Sad domaćin sajma savremene gradnje

U Master centru Novosadski sajam, u subotu 13. decembra, je otvoren je Sajam montažnih i modularnih objekata „Modul Exhibition 02“,

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno

Tajne uspešne setve šargarepe

U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.