Stabilna situacija na rekama u Vojvodini

Na području Vojvodine i Srbije tokom protekla dva dana palo je od 50 do 100 milimetara po metru kvadratnom kiše, ali je stanje na vojvođanskim vodotocima stabilno i nema bojazni od izlivanja, saopštilo je Javno vodovodno preduzeće „Vode Vojvodine“.

– Vodostaj reke Dunav kod Novog Sada, prema podacima RHMZ iznosi 35 centimetara, a višegodišnji prosek za novembar je oko 170 centimetara. Dakle, vodostaj je daleko ispod proseka za ovaj period godine. Prema informacijama sa terena ove padavine nisu prouzrokovale značajnije probleme ni na poljoprivrednom zemljištu – navode u „Vodama Vojvodine“.

U narednim danima očekuje se blagi porast Dunava, Save i Tise, ali samo u gornjim tokovima. Na banatskim vodotocima nema porasta vodostaja.

Stručne službe JVP „Vode Vojvodine“ pažljivo prate situaciju na terenu i spremne su da preduzmu odgovarajuće mere ukoliko za tim bude potrebe.

Foto: JVP „Vode Vojvodine“

razvojnifv.png

RAZNO

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18

MODULARNE KUĆE SVE POPULARNIJE Novi Sad domaćin sajma savremene gradnje

U Master centru Novosadski sajam, u subotu 13. decembra, je otvoren je Sajam montažnih i modularnih objekata „Modul Exhibition 02“,

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno