Paraćin: 9. Salon vina 12. marta u hotelu Petrus

Salon vina u Paraćinu po 9. put se održava 12. marta 2022. godine. Vreme je da se probaju vina koja su odležala u buradima iz sezone 2020/21. , da prvo vino prošlogodišnje berbe obraduje sve ljubitelje vina. Uz najbolja vina najbolje se slažu domaći sirevi.

Ljubitelji i proizvođači vina okupiće se u hotelu Petrus, gde će izložiti svoje proizvode vinarije iz svih krajeva Srbije i regiona. Ova manifestacija ima međunarodni karakter i iz godinu u godinu interesovanje za Salon vina je sve veće.

Vino za ocenjivavanje može da prijavi svaki proizvođač, koji proizvede više od 100 litara vina autohtonih sorti grožđa naznačenih na prijavnom listu. Rok za prijavu je 8. mart do 12 časova u prostorijima Turističke organizacije opštine Paraćin. Osim vina Paraćinci će biti u prilici da probaju i različite vrste sireva.

Tradicija na ovakvim manifestacijama je da stručnjaci ocenjuju kvalitet vina. Žiri koji će činiti trojica stručnjaka sa Poljoprivrednog fakulteta iz Novog Sada 11. marta imaće težak zadatak.

Organizator 9. Salona vina je Turistička organizacija, dok je pokrovitelj opština Paraćin. Salon vina organizuje se u saradnji sa Vinskim viteškim redom „Steva Pisar 1804“.

Izvor:  Paraćin TV

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18