Foto konkurs za mlade talente –“Voda”

Departman za uređenje voda, Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, inicirao je održavanje foto-konkursa pod nazivom „Voda“. Konkurs je namenjen srednjoškolcima 3. i 4. godine svih profila, a fotografije se mogu slati do 15.03.2022. godine.

Inspiraciju može predstavljati voda u životnoj sredini – vodotoci, stajaće vode; agregatna stanja vode – led, para, tekuća voda; osobine vode, npr. površinski napon, rastvaranje supstanci i drugo. Da bi učestvovali, potrebno je da srednjoškolci pošalju fotografiju na kojoj će voda biti u prvom planu na duv@polj.edu.rs .

Svečano proglašenje pobednika će biti za Dan voda 22.03.2022., kada će u holu Poljoprivrednog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu, biti otvorena izložba odabranih fotografija.

Žiri sastavljen od zaposlenih i studenata Departmana za uređenje voda odabraće tri najbolje fotografije i dodeliti vredne novčane nagrade: za prvo mesto 30 000, dok će drugoplasirani i trećeplasirani uzeti 20, odnosno 10 000 dinara.

Kako kažu sa Departmana za uređenja voda, namera je da mlade motivišu da razmišljaju o vodi na kreativan način i saznaju i ponešto novo o ovoj supstanci koja nam život znači.

Detaljne informacije o Konkursu dostupne su i na Facebook i Instagram stranicama Departmana za uređenje voda Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.

Izvor: Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18