Otvara se paviljon Vojvodine na Sajmu turizma

U hali 1 Beogradskog sajma danas u 13 časova biće svečano otvoren paviljon Vojvodine, odnosno, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Garancijskog fonda AP Vojvodine, koji se na 43. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu prvi put predstavljaju na svom izložbenom prostoru.

Tokom trajanja Sajma turizma, od 24. do 27. marta, biće organizovano više prezentacija, pa će tako prvog dana, u četvrtak, celodnevni program biti posvećen nosiocima oznake kvaliteta „Najbolje iz Vojvodine“.

U petak, 25. marta, gost – domaćin štanda biće Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, a prezentovaće fruškogorske manastire, kao i negovanje bogatstva različitosti, multikulturalnosti i kulture nacionalnih zajednica u Vojvodini.

U subotu će biti predstavljen sportsko-rekreativni turizam na Fruškoj gori i manifestacija ,,Tour de Fruška”, koja je namenjena svim ljubiteljima prirode, zdravog života, biciklizma i sporta uopšte.

Poslednjeg dana Beogradskog sajma turizma, u nedelju, 27. marta, predstaviće se preduzetnici, oni koji se bave starim i umetničkim zanatima i proizvođači tradicionalne hrane i pića u Vojvodini.

Foto: Beogradski sajam

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18