Насловна ВЕСТИ На Фрушкој гори данас очекују 50.000 излетника

На Фрушкој гори данас очекују 50.000 излетника

298

Они који планирају да данас, поводом 1. маја, направе излет до Фрушке горе на улазу у Национални парк дочекаће их радници који наплаћују улаз по цени од 300 динара по моторном возилу. На располагању вам је мноштво уређених излетишта, само 30-ак уз гребенски пут од Банстола према Липовачи и Соту. Где год да станете, чувајте природу.  Ово су правила која би сви требало да испоштују како би Фрушка гора остала чиста и након боравка више од 50.000 посетилаца, колико ове године очекују из НП „Фрушка гора“ током првомајских празника. 

Уз наплату улазнице у Национални парк, посетиоци ће добити и кесе за прикупљање смећа па би након боравка у природи све требало да оставе како су и затекли. Понашајте се у складу са природом, не правите превелику буку, никако не остављајте ватру да гори након завршеног роштиљања, немојте палити ватру тамо где није дозвољено, није дозвољено хватање животиња и птица. 

„Излетишта су покошена, спремна за посетиоце, изграђени су нови мобилијари, нова лежишта за роштиље и ове године очекујемо више од 50.000 посетилаца,“ каже Драган Видовић из НП „Фрушка гора“.

Излетишта која су најпосећенија опремљена су информативним таблама где посетиоци свакако могу прочитати шта се (не)сме радити током боравка у природи Националног парка. 

На Фрушкој гори биће 17 формираних пунктова за наплату улаза,  ватрогасне и полицијске екипе у случају инцидената. 

Извор: РТВ

Фото: Национални парк Фрушка гора