Predstavljanje potencijala Vojvodine u Tunisu

Delegacija AP Vojvodine predstavila je privredne i turističke potencijale naše pokrajine u okviru Međunarodne konferencije „Finansiranje investicija i trgovine u Africi“- FITA, koja se održava u Tunisu.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević izrazio je zadovoljstvo što delegacija iz AP Vojvodine učestvuje na ovoj konferenciji i ima mogućnost da predstavi svoje privredne i turističke potencijale.

– Afričko tržište za nas je veoma važno i želimo da nastavimo saradnju u svim oblastima,  koja je do sada realizovana prvenstveno u privredi – rekao je Ivanišević.

Prestavljajući privredne potencijale AP Vojvodine, sekretar Udruženja usluga Privredne komore Vojvodine Branislav Mamić istakao je da je Vojvodina regija u kojoj su  razvijeni poljoprivreda, IT sektor i prateća automobilska industrija.

– Kada govorimo o poljoprivredi naročito je važno istaći da je Vojvodina regija koja ima više od 130.000 gazdinstava i gotovo tri puta više obradivog zemljišta po glavi stanovnika u odnosu na prosek u Evropskoj uniji – rekao je Mamić i dodao da je Vojvodina lider u našoj zemlji u razvoju digitalne poljoprivrede i IT sektora, što predstavljaju oblasti koje beleže značajan privredni rast.

– Značajan porast dolazaka stranih turista u AP Vojvodinu iz godine u godinu opravdava činjenica da je naša pokrajina bogata raznovrsnim turističkim sadržajima. Vojvodina je regija u kojoj živi 26 nacionalnih zajednica čije zajedništvo i negovanje tradicije  i kulture čini AP Vojvodinu posebnom – istakla je direktorica Turističke organizacije Vojvodine dr Nataša Pavlović, koja je učestvovala na prezentaciji ponude gradova, prirodnih rezervata, nacionalnih parkova, Fruške gore, reka i jezera. 

Delegacija AP Vojvodine će danas imati sastanke sa državnicima i  predstavnicima Privredne komore Tunisa.

Foto: Pixabay

razvojnifv.png

RAZNO

Potomci doseljenika iz Vranja u Karavukovu “zbore vranjski” i kroz Udruženje žena “Koštana” neguju tradiciju

Razgovor sa primesama toplog vranjskog dijalekta i danas se može čuti u  Karavukovu selu, u Opštini Odžaci, gde se posle

Spanaću izuzetno prija kompost

Crni luk ne podnosi zasenjivanje, potrebna mu je manja osvetljenost nego paradajzu ili krastavcu, ali veća nego kupusu. Zahtevi za

Marmelada od mušmule

Kad mušmule prirodno omekšaju mogu se koristiti za pripremu marmelade. Valja ih oprati, ali ih ne treba ljuštiti već samo

19. Sajam etno hrane i pića od 4 – 7. decembra u Beogradu

Najveća smotra prozvođača tradicionalnih proizvoda namenjenih tržištu u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope biće održana od 4 – 7. decembar

Jeste li pravilno zazimili pčele? Ako niste evo koji problemi vas čekaju

Jeste li sigurni da ste dobro pripremili košnice za zimu? Da li su pčele u njima jake? Šta može da

Kako smo birali našu jelku

Zimski meseci uvek bude asocijaciju na praznike, raspust, sneg, grudvanje i odmor… i naravno jelku. Nama dvema se uvek činilo