U Robnim rezervama preko 11 miliona kg šećera

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je tokom obilaska Skladišta generalnog tereta Republičke direkcije za robne rezerve na Vilinim vodama u Beogradu, da Srbija ima više nego dovoljno zaliha šećera i da je rešen problem u prodavnicama, koji je nastao zbog šepkulativnih radnji.

Vučić je obišao skladište gde se nalaze zalihe pasulja i pirinča, zatim pumpe za izvlačenje vode, 12 agregata za struju i drugo.

„Ne postoji nijedna stvar zbog koje bismo lagali narod. Imamo šećera i više nego dovoljno, uvek su u pitanu spekulativne radnje“, rekao je Vučić.

On je istakao da imamo najnižu cenu i šećera i ulja i brašna u regionu i da je pojačana zbog toga prodaja u pograničnim delovima zemlje.

Ljudi kupuju ono što ima kod nas jeftinije, naveo je Vučić i dodao da je zato govorio da moramo da vodimo računa o celom regionu. Kaže da je situacija oko šećera rešena za tri dana. Napomenuo je da je bilo šećera u Disu, Maksiju… , a da nije bilo, na primer, u Rodi i još nekim lancima i da se to danas popunajva.

Danas trošimo dva i po puta veće količine nego inače, jer psihološki ljudi kupuju, rekao je Vučić.

Precizirao je da imamo samo tu u Robnim rezervama preko 11 miliona kilograma šećera, ne računajući zalihe kod proizvođača, takođe, 11 miliona litara ulja, više od 11 miliona kilograma soli, 80 tona pasulja i još 1.200 u Lekosvcu i još oko 120 tona u Irigu. Dodao je da pirinča tu u Robnim rezervama imamo 70 tona i još 1.200 u Leskovcu, kao i još 1.200 pirinča.

Vučić je istakao da je država uložila dodatnih 37 miliona evra kako bi se povećale Robne rezerve i izbegla svaka vrsta pritiska.

Izvor: Tanjug

Foto: Pixabay

razvojnifv.png

RAZNO

Potomci doseljenika iz Vranja u Karavukovu “zbore vranjski” i kroz Udruženje žena “Koštana” neguju tradiciju

Razgovor sa primesama toplog vranjskog dijalekta i danas se može čuti u  Karavukovu selu, u Opštini Odžaci, gde se posle

Spanaću izuzetno prija kompost

Crni luk ne podnosi zasenjivanje, potrebna mu je manja osvetljenost nego paradajzu ili krastavcu, ali veća nego kupusu. Zahtevi za

Marmelada od mušmule

Kad mušmule prirodno omekšaju mogu se koristiti za pripremu marmelade. Valja ih oprati, ali ih ne treba ljuštiti već samo

19. Sajam etno hrane i pića od 4 – 7. decembra u Beogradu

Najveća smotra prozvođača tradicionalnih proizvoda namenjenih tržištu u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope biće održana od 4 – 7. decembar

Jeste li pravilno zazimili pčele? Ako niste evo koji problemi vas čekaju

Jeste li sigurni da ste dobro pripremili košnice za zimu? Da li su pčele u njima jake? Šta može da

Kako smo birali našu jelku

Zimski meseci uvek bude asocijaciju na praznike, raspust, sneg, grudvanje i odmor… i naravno jelku. Nama dvema se uvek činilo