Vučić kupio rakiju od šumske jagode

Predsednik Aleksandar Vučić je tokom posete porodičnoj firmi za proizvodnju sadnica, otkup i preradu jagodičastog voća „Floriva“ kod Ivanjice, obišao i njihovu destileriju, u kojoj je proizvode različite vrste rakija. Jednu od njih, neouobičajenu i pomalo neobičnu – rakiju od šumske jagode, Vučić je i kupio od svojih domaćina.

Vlasnik firme „Floriva“ Zoran Radovanović proveo je predsednika Srbije i kroz destileriju, gde se proizvode vina, rakije, ali i sokovi, a u trenutku Vučićeve posete, u toku je bila destilacija još jednog neuobičajenog alkoholnog pića – džina sa malinom.

Da „Floriva“ ima širok spektar proizvoda, pokazuje i da to što, kako je Radovanović objasnio, oni koriste i ono što je kod mnogih nus proizvod, i od toga prave posebne „poslastice“.

– Kada pravimo sok ili vino, oslobađa se seme pulpe, koje osušimo, sameljemo i pomešamo sa medom, da bismo dobili njihovu mešavinu – rekao je Radovanović, i pokazao predsedniku jedan takav proizvod, od semena crne ribizle, koji je, kaže, jak antioksidant.

Na pitanje predsednika da li to mora onda i da bude skupo, domaćin je odgovorio da se oni pre svega trude da naprave kvalitetan proizvod.

– Trudimo se da napravimo dobar proizvod, koji su ljudi spremni da kupe, ali da znaju da su dobili kvalitetan prozivod, pravilno tehnološki obrađen – rekao je Radovanović, dodajući da su uglavnom fokusirani na „poklon program“.

Domaćini su mu pokazali i rakije, od različitog vrsta voća, a Vučić je konstatovao da je rakija od maline najskuplja, dok je ona od jagode dvostruko jeftinija.

Izvor: Tanjug

Foto: Pixabay

razvojnifv.png

RAZNO

Potomci doseljenika iz Vranja u Karavukovu “zbore vranjski” i kroz Udruženje žena “Koštana” neguju tradiciju

Razgovor sa primesama toplog vranjskog dijalekta i danas se može čuti u  Karavukovu selu, u Opštini Odžaci, gde se posle

Spanaću izuzetno prija kompost

Crni luk ne podnosi zasenjivanje, potrebna mu je manja osvetljenost nego paradajzu ili krastavcu, ali veća nego kupusu. Zahtevi za

Marmelada od mušmule

Kad mušmule prirodno omekšaju mogu se koristiti za pripremu marmelade. Valja ih oprati, ali ih ne treba ljuštiti već samo

19. Sajam etno hrane i pića od 4 – 7. decembra u Beogradu

Najveća smotra prozvođača tradicionalnih proizvoda namenjenih tržištu u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope biće održana od 4 – 7. decembar

Jeste li pravilno zazimili pčele? Ako niste evo koji problemi vas čekaju

Jeste li sigurni da ste dobro pripremili košnice za zimu? Da li su pčele u njima jake? Šta može da