Podeljeno svih 200.000 vaučera po 15.000 dinara

Građanima Srbije podeljeno je svih 200.000 državnih vaučera za odmor u Srbiji u vrednosti od 15.000 dinara, saopštilo je Ministarstvo turizma.

Ministarka Tatjana Matić rekla je da je izdat i poslednji turistički vaučer u vrednosti od 15.000 dinara za odmor u Srbiji.

– Činjenica da je u tako kratkom roku, za manje od mesec dana izdato 200.000 vaučera, potvrđuje da smo u jeku verovatno najbolje turističke sezone u Srbiji do sada. Ponosna sam što letujući u našoj zemlji doprinosimo povećanju turističkog prometa i ekonomskom rastu naše Srbije – poručila je ona.

Najtraženije destinacije za vaučere bile su Sokobanja, Vrnjačka Banja, Zlatibor, Gornja Trepča, Sijarinska banja, Prolom banja i Lukovska banja.

Na osnovu podsticajne mere Vlade Republike Srbije za jačanje domaće tražnje „Vaučeri za odmor u Srbiji“ 2022. godine do sada je izdato ukupno više od 350.000 turističkih vaučera.

Mera vlade podrazumevala je dodelu 100.000 vaučera po 5.000 dinara početkom 2022. godine i još dodatnih 200.000 vaučera po 15.000 dinara.

Obezbeđeno je i 100.000 vaučera od po 10.000 dinara za koja mogu da konkurišu građani koji su već dobili vaučer od 5.000 dinara i od kojih je do sada izdato više od 50.000.

Izvor: Tanjug

Foto: serbia.travel

razvojnifv.png

RAZNO

Potomci doseljenika iz Vranja u Karavukovu “zbore vranjski” i kroz Udruženje žena “Koštana” neguju tradiciju

Razgovor sa primesama toplog vranjskog dijalekta i danas se može čuti u  Karavukovu selu, u Opštini Odžaci, gde se posle

Spanaću izuzetno prija kompost

Crni luk ne podnosi zasenjivanje, potrebna mu je manja osvetljenost nego paradajzu ili krastavcu, ali veća nego kupusu. Zahtevi za

Marmelada od mušmule

Kad mušmule prirodno omekšaju mogu se koristiti za pripremu marmelade. Valja ih oprati, ali ih ne treba ljuštiti već samo

19. Sajam etno hrane i pića od 4 – 7. decembra u Beogradu

Najveća smotra prozvođača tradicionalnih proizvoda namenjenih tržištu u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope biće održana od 4 – 7. decembar

Jeste li pravilno zazimili pčele? Ako niste evo koji problemi vas čekaju

Jeste li sigurni da ste dobro pripremili košnice za zimu? Da li su pčele u njima jake? Šta može da