„Dani polja kukuruza“ u Grgurevcima

U fruškogorskom selu Grgurevci, organizovana je manifestacija „Dani polja kukuruza“. Prisustvovalo je oko 40 poljoprivrednika, koji su imali priliku da vide različite hibride i kako se koji pokazao na parceli. Ova godina je bila veoma teška i sušna, ali prinos je, kako je navedeno na menifestaciji, zadovoljavajući. Organizator manifestacije je poljoprivredna kompanija „Lidea“.

„Danima polja“ su prisustvovali poljoprivrednici iz okoline u želji da nauče nešto novo o hibridima, ali i podele svoja iskustva. Svi se slažu da je ova godina bila veoma teška i sušna i da ih žetva kukuruza očekuje brže nego što su planirali.

Domaćin manifestacije, na čijoj parceli su se poljoprivrednici okupili je poljoprivrednik iz Grgurevaca, Dušan Krstić, koji ističe da je od dana setve do danas palo oko 32l kiše što je malo za kukuruz, ali da je uspeo da se oplodi.

Organizator manifestacije je poljoprivredna kompanija „Lidea“, koja se bavi proizvodnjom semena i koja se trudi da doprinese razvoju poljoprivrede i pruži podršku distributerima i poljoprivrednicima.

Organizatori i posetioci, kao i sam domaćin su zadovoljni manifestacijom. Iako je godina bila sušna, na parceli Dušana Krstića mogu se videti klipovi, a on sam očekuje dobar prinos.

Izvor: RTV

Foto: Pixabay

razvojnifv.png

RAZNO

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime

Potomci doseljenika iz Vranja u Karavukovu “zbore vranjski” i kroz Udruženje žena “Koštana” neguju tradiciju

Razgovor sa primesama toplog vranjskog dijalekta i danas se može čuti u  Karavukovu selu, u Opštini Odžaci, gde se posle

Spanaću izuzetno prija kompost

Crni luk ne podnosi zasenjivanje, potrebna mu je manja osvetljenost nego paradajzu ili krastavcu, ali veća nego kupusu. Zahtevi za

Marmelada od mušmule

Kad mušmule prirodno omekšaju mogu se koristiti za pripremu marmelade. Valja ih oprati, ali ih ne treba ljuštiti već samo

19. Sajam etno hrane i pića od 4 – 7. decembra u Beogradu

Najveća smotra prozvođača tradicionalnih proizvoda namenjenih tržištu u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope biće održana od 4 – 7. decembar