Članovi USR „Kečiga“ za kraj sezone takmičili se u dubinskom pecanju

Udruženje sportskih ribolovaca „Kečiga“ iz Bačkog Petrovog Sela na obali Tise u tom naseljenom mestu organizovalo je takmičenje u dubinskom pecanju za svoje članove.

Reč je o poslednjem ovogodišnjem nadmetanju koje „Kečiga“ tradicionalno organizuje na kraju sezone.

„Takmičenje je organizovano isključivo za naše članove. To je svake godine dar ovim ljudima koji nas podržavaju cele godine. Ovog puta smo imali 12 takmičara, mnogi su odustali zbog kišovitog i hladnog vremena. Uglavnom imamo tridesetak učesnika. Pravila su da se peca na dve udice i koristi se samo olovo, ne može se staviti živa riba i hranilica“, rekao je Šandor Poltura, predsednik USR „Kečiga“ iz Bačkog Petrovog Sela.

Prvo mesto osvojio je Šandor Siveli, drugo Reže Kolomar, a treće Karolj Čuzoi.

Što se tiče dečijeg takmičenja u okviru „Jo pajtaš“ lige u konkurenciji za uzrast od 10 do 14 godina ekipno, pobednički pehar odneli su Bačkopetrovoselci, dok su u kategoriji dece uzrasta od 7 do 10 godina ekipno osvojili drugo mesto.

„Do kraja godine planiramo još jedno druženje za članove predsedništva kada ćemo sabrati ovogodišnje rezultate. Krajem godine ćemo tradicionalno organizovati podelu novogodišnjih paketića za decu. Inače, deci koja su ostvarila dobre rezultate na takmičenju smo poklonili jednodnevni izlet na Paliću, na koji su otišli sa svojim porodicama“, rekao je Poltura.

Zorana Ljubojev

razvojnifv.png

RAZNO

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime

Potomci doseljenika iz Vranja u Karavukovu “zbore vranjski” i kroz Udruženje žena “Koštana” neguju tradiciju

Razgovor sa primesama toplog vranjskog dijalekta i danas se može čuti u  Karavukovu selu, u Opštini Odžaci, gde se posle

Spanaću izuzetno prija kompost

Crni luk ne podnosi zasenjivanje, potrebna mu je manja osvetljenost nego paradajzu ili krastavcu, ali veća nego kupusu. Zahtevi za

Marmelada od mušmule

Kad mušmule prirodno omekšaju mogu se koristiti za pripremu marmelade. Valja ih oprati, ali ih ne treba ljuštiti već samo

19. Sajam etno hrane i pića od 4 – 7. decembra u Beogradu

Najveća smotra prozvođača tradicionalnih proizvoda namenjenih tržištu u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope biće održana od 4 – 7. decembar