OKRUGLI STO U PRIVREDNOJ KOMORI VOJVODINE: Saradnja poljoprivrede Srbije i Azerbejdžana

Saradnja Azerbejdžana i Republike Srbije, odnosno AP Vojvodine u oblasti poljoprivrede biće tema okruglog stola, u četvrtak, 20. oktobra u maloj  sali Privredne komore Vojvodine. To je jedan od konkretnih koraka ka jačanju ekonomske i naučne saradnje dveju država koje imaju izvanredne političke odnose na najvišem nivou.

Diskusiji za okruglim stolom prethodiće uvodne reči Mr Mladena Petkovića,  koji će predstaviti Privrednu komoru Vojvodine i Mr Jelene Nestorov Bizonj o aktivnostima Zadružnog saveza Vojvodine. O mogućnostima međudržavne saradnje u oblasti poljoprivrede govoriće Afar  Hacijev, predsednik Asocijacije selekcionara i semenara Azerbejddžna i Dr Vuk Radojević iz Instituta za ratarastvo i povrtarstvo u Novom Sadu. Profesori novosadskog Poljoprivrednog fakulteta dr Zoran Keserović i dr Žarko Ilin izneće predloge naučne saradnje dveju strana u oblasti voćarstva i povrtarstva.

Okrugli sto počinje u 11 časova.

razvojnifv.png

RAZNO

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime

Potomci doseljenika iz Vranja u Karavukovu “zbore vranjski” i kroz Udruženje žena “Koštana” neguju tradiciju

Razgovor sa primesama toplog vranjskog dijalekta i danas se može čuti u  Karavukovu selu, u Opštini Odžaci, gde se posle

Spanaću izuzetno prija kompost

Crni luk ne podnosi zasenjivanje, potrebna mu je manja osvetljenost nego paradajzu ili krastavcu, ali veća nego kupusu. Zahtevi za

Marmelada od mušmule

Kad mušmule prirodno omekšaju mogu se koristiti za pripremu marmelade. Valja ih oprati, ali ih ne treba ljuštiti već samo

19. Sajam etno hrane i pića od 4 – 7. decembra u Beogradu

Najveća smotra prozvođača tradicionalnih proizvoda namenjenih tržištu u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope biće održana od 4 – 7. decembar