Novembarski susreti na Sajmu turizma

Međunarodni sajam turizma će na Novosadskom sajmu biti održan u novom, jedinstvenom terminu – od 17. do 19. novembra.

Okupiće agencije, organizacije, turoperatore, hotele, banje, terme, mali proizvođači hrane i pića… Do sada su se prijavili izlagači iz Turske, Hrvatske, BiH, Slovenije, Mađarske, Crne Gore, Bugarske, Rumunije i Srbije.

Posetioce očekuju popusti, aranžmani, informacije o đačkom, omladinskom i medicinskom turizmu, stručni skupovi, B2B sastanci, Gastro izazovi, Poklon-igra za posetioce sa kupljenim ulaznicama… Jedan od segmenata su i Dani karijere – sjajna prilika za susrete onih koji traže posao sa poslodavcima u turističkom sektoru.

U susret Sajmu turizma organizovano je i ocenjivanje kvaliteta turističkih objekata i usluga. Komisije su na terenu, a vrednuju hotele, vile, apartmane, restorane, kafiće, pivnice, vinarije, turističke manifestacije i turističke agencije… Za sada su prijavljeni učesnici iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Crne Gore i Hrvatske.

Rezultati ocenjivanja biće poznati do početka 53. međunarodnog sajma turizma. Priznanja će biti uručena na Večeri šampiona, koje se planira za 18. novembar.

razvojnifv.png

RAZNO

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno

Tajne uspešne setve šargarepe

U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.

Ankini keksići

Ne znamo ko je Anka, ali su keksići koji su po njoj dobili ime odlični. Brzo ih možete napraviti, a

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime