Sajam etno hrane i pića u Beogradu

Sajam Etno hrane i pića, 16. po redu održaće se od 24. do 27. novembra u Hali 3 Beogradskog sajma.

Trodnevna regionalna smotra prehrambenih proizvoda pripremljenih po tradicionalnim receptima, na tradicionalni način namenjenih tržištu, okupiće brojne izlagače iz regiona, koji će predstaviti nacionalne specijalitete, zatim proizvode karakteristične za uža geografska područja – najčešće ručne izrade i od organski gajenih sirovina, objavljeno je na sajtu Beogradskog sajma.

Ova najveća smotra prozvođača tradicionalnih proizvoda namenjenih tržištu u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope afirmiše tradicionalne proizvode kao prvorazredne tržišne i izvozne artikle, koji treba da postanu i nezaobilazni element turističke ponude.

Radi se o proizvodima sa zaštićenim geografskim poreklom ili onima čija se zaštita preporučuje.

Sajam će za posetioce biti otvoren od 10 do 19 sati.

Organizator je Beogradski sajam, a pokrovitelji ove manifestacije su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Grad Beograd.

Izvor: Tanjug

Foto: etnohip.rs

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18