Uskoro decembarski broj „Dobrog jutra“

Decembar je vreme kad je priroda u ozbiljnom zimskom snu, ali to ne znači da za poljoprivrednike nema posla u voćnjacima, vinogradima, na okućnicama. Šta i kako raditi u decembru, kako pripremiti zemlju za prolećne radove i na šta u ovo doba treba obratiti pažnju, odgovore možete naći u novom, januarskom broju „Dobrog jutra“. Vreme je i da se posvetimo orašastim plodovima, ne samo zbog predstojećih praznika, već i zato što su oni postali sve veća izvozna šansa Srbije. O sortama oraha, načinima njihovog gajenja i perspektivama piše profesor dr Zoran Keserović, a o šansama za iskorišćavanje divljih sorti jagodastog voća, po kojem smo među vodećim u svetu, piše dr Aleksandar Leposavić. Malinama, kao i zaštiti od štetočina i bolesti, posvećena je u ovom broju velika pažnja, a sve o tikvicama, tikvama i bundevama možete saznati iz pera dr Žarka Ilina. Naš magazin puno pažnje poklanja i malim proizvođačima, te ćete o njihovim proizvodima, kao i načinima plasmana na naše i strana tržišta, moći da saznate u novom, decembarskom broju magazina „Dobro jutro“.  

razvojnifv.png

RAZNO

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18

MODULARNE KUĆE SVE POPULARNIJE Novi Sad domaćin sajma savremene gradnje

U Master centru Novosadski sajam, u subotu 13. decembra, je otvoren je Sajam montažnih i modularnih objekata „Modul Exhibition 02“,

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno