Ko pravi najbolje čvarke – 17. decembra u Kovačici

Ko pravi najbolje čvarke – odgovor ćemo dobiti 17. decembra u Kovačici. Nova gastronomska manifestacija u opštini Kovačica “Kad čvarci lepo zacvrče”.

U susret praznicima, a nakon nekadašnjeg praznika 29. novembra kada su se nekada u zemljama bivše Jugoslavije organizovali svinjokolji, u Kovačici će se organizovati nova manifestacija – Kad čvarci lepo zacvrče. Organizator je Turistička organizacija opštine Kovačica.

Turistička organizacija opštine Kovačica, po prvi put organizuje gastronomsko takmičenje u pravljenju čvaraka.

Takmičari će od organizatora dobiti smesu za topljenje čvaraka i biće obezbeđeni kazani. Takmičari su u obavezi da ponesu daske za pripremu kao i noževe i varjače.

Takmičenje će početi u 11 časova, a prijave se mogu izvršiti na zvaničnoj internet stranici Turističke organizacije opštine Kovačica kao i putem telefona.

Učešće je besplatno.

Izvor: Vojvodina uživo

razvojnifv.png

RAZNO

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime

Potomci doseljenika iz Vranja u Karavukovu “zbore vranjski” i kroz Udruženje žena “Koštana” neguju tradiciju

Razgovor sa primesama toplog vranjskog dijalekta i danas se može čuti u  Karavukovu selu, u Opštini Odžaci, gde se posle

Spanaću izuzetno prija kompost

Crni luk ne podnosi zasenjivanje, potrebna mu je manja osvetljenost nego paradajzu ili krastavcu, ali veća nego kupusu. Zahtevi za

Marmelada od mušmule

Kad mušmule prirodno omekšaju mogu se koristiti za pripremu marmelade. Valja ih oprati, ali ih ne treba ljuštiti već samo

19. Sajam etno hrane i pića od 4 – 7. decembra u Beogradu

Najveća smotra prozvođača tradicionalnih proizvoda namenjenih tržištu u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope biće održana od 4 – 7. decembar