Насловна ВЕСТИ У Руми подмлађују алеју кестена

У Руми подмлађују алеју кестена

1166

Ових дана почела је обнова алеје кестена у румској Железничкој улици.

Комуналци су по налогу Општине Рума радили целе године на систематском лечењу оболелих садница, правилном орезивању, а сада се додају нове саднице где је то потребно да би се зановила алеја по којој је овај део Руме препознатљив.

– Временски услови су дозволили да засадимо прко 140 нових садница кестена тако да нашу алеју употпунимо и улепшамо. Садићемо тамо где нема стабала и тамо где су стара и болесна стабла иструлила и где су морала бити извађена. Већ на пролеће ћемо имати нову алеју попуњену новим садницама. Оне су старе око четири године тако да ће врло брзо заблистати и бити украс наше алеје – рекла је председница општине Рума Александра Ћирић, приликом обиласка радова.

Неки од кестена стари су и више од сто година, па је право време да се алеја подмлади, потврдио је директор ЈП „Комуналац” Драган Панић и подсетио да је током ове године посађено преко 1000 стабала у излетишту Борковац, а додаје се 3.000 садница на путу Рума – Путинци и делу пута Жарковац – Добродолско језеро.

– За ову зимску садњу биране су саднице које ће се брзо примити и неће им требати дуго време да се оформе – рекао је Панић.

Извор: Дневник

Фото: Општина Рума