Srbin najbolji pica-majstor na svetu

Poznato je da je pica „lična karta“ Italije. Ali, manje je poznato da je najbolji pica-majstor na svetu Srbin, Beograđanin. Recept za picu ne postoji, iskustvo je ključ, poručuje Goran Abramović.

Goran Abramović osvojio je prvo mesto na svetskom takmičenju u pravljenju tradicionalne napolitanske pice.

– Prošle godine sam postao svetski šampion u Napulju za tradicionalnu picu napolitanu, pravio sam picu margaritu. U novembru je tradicionalno u Portu održana svečanost za svetske šampione, gde sam bio pozvan i gde sam pobedio – rekao je Goran Abramović.

Dodaje da su među takmičarima u pitanju nijanse, kao i da je važno da se tog dana poklope kockice, da bude vaš dan i sve kako treba i da rezultatima pokažete da li ste najbolji ili niste.

– Recept za picu ne postoji, iskustvo je ključ. Vreme za koje radite picu je ključ vašeg uspeha. Prva i velika stvar za dobru picu je testo, najveća tajna je osećaj za testo. Zatim, namirnice koje koristite treba da budu kvalitetne, bitna stvar je pica-peć i naravno pica-majstor koji pravi proizvod nazvan pica – istakao je Abramović.

Izvor: RTS

Foto: Free images

razvojnifv.png

RAZNO

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime

Potomci doseljenika iz Vranja u Karavukovu “zbore vranjski” i kroz Udruženje žena “Koštana” neguju tradiciju

Razgovor sa primesama toplog vranjskog dijalekta i danas se može čuti u  Karavukovu selu, u Opštini Odžaci, gde se posle

Spanaću izuzetno prija kompost

Crni luk ne podnosi zasenjivanje, potrebna mu je manja osvetljenost nego paradajzu ili krastavcu, ali veća nego kupusu. Zahtevi za

Marmelada od mušmule

Kad mušmule prirodno omekšaju mogu se koristiti za pripremu marmelade. Valja ih oprati, ali ih ne treba ljuštiti već samo

19. Sajam etno hrane i pića od 4 – 7. decembra u Beogradu

Najveća smotra prozvođača tradicionalnih proizvoda namenjenih tržištu u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope biće održana od 4 – 7. decembar