Uskoro novi broj Dobrog jutra

U februarskom broju našeg i vašeg magazina moći ćete da saznate kako treba da izgleda pravilno izvedena predsetvena priprema, o kojoj piše dr Žarko Ilin. Takođe, deo magazina posvetili smo analizi projekata predstavljenim na Danima voćara, o čemu piše dr Zoran Keserović, a o problemima s uvozom sadnica jagodastog voća, koji su doveli do gubitka vodećeg mesta u proizvodnji maline, piše dr Aleksandar Leposavić.

Kako izgleda vodnjika, ko je dama u godinama koja sama peče rakiju, kako se prave palačinke od kukuruznog gara, šta raditi sa ljubičicama i kako se gaji japanska jabuka, ali i mikrobilje, teme su koje će vam zaokupiti pažnju ovog februara. Uživajte!

razvojnifv.png

RAZNO

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno

Tajne uspešne setve šargarepe

U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.

Ankini keksići

Ne znamo ko je Anka, ali su keksići koji su po njoj dobili ime odlični. Brzo ih možete napraviti, a

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime