Italijanska delegacija na Novosadskom sajmu

Generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković primio je danas predstavnike italijanske regije Furlanija-Julijska krajina i upoznao ih sa aktivnostima koje se sprovode povodom održavanja 90. međunarodnog poljoprivrednog sajma na kojem će Italija biti zemlja – partner. Tom prilikom, Cvetković je rekao da su pojačane aktivnosti  u susret ovom važnom agrobiznis događaju na kojem se očekuje prisustvo predstavnika ove regije, kao i predstavnika sajma u Pardononeu i italijanskih privrednika.

Zahvaljujući dobroj saradnji koju imaju Autonomna pokrajina Vojvodina i regije Furlanija-Julijska krajina, postoji ogromna zainteresovanost predstavnika regije da samostalno nastupi na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu od 20. do 26. maja, najavio je regionalni sekretar za poljoprivredu FVG regije, Stefano Zanieri.

Priliku da se predstave na Poljoprivrednom sajmu bi iskoristili i predstavnici italijanskog sajma koji se nalazi u Pardenoneu. Njihova je želja da se u narednom periodu unapredi i produbi saradnja sa Novosadskim sajmom.

Zaključak skupa je da prostor  za saradnju postoji u svim aspektima i da će prvi korak na tom putu upravo biti ovogodišnji nastup predstavnika regije Furlanija-Julijska krajina na 90. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

R. D. J.

Foto: Novosadski sajam

razvojnifv.png

RAZNO

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime

Potomci doseljenika iz Vranja u Karavukovu “zbore vranjski” i kroz Udruženje žena “Koštana” neguju tradiciju

Razgovor sa primesama toplog vranjskog dijalekta i danas se može čuti u  Karavukovu selu, u Opštini Odžaci, gde se posle

Spanaću izuzetno prija kompost

Crni luk ne podnosi zasenjivanje, potrebna mu je manja osvetljenost nego paradajzu ili krastavcu, ali veća nego kupusu. Zahtevi za

Marmelada od mušmule

Kad mušmule prirodno omekšaju mogu se koristiti za pripremu marmelade. Valja ih oprati, ali ih ne treba ljuštiti već samo

19. Sajam etno hrane i pića od 4 – 7. decembra u Beogradu

Najveća smotra prozvođača tradicionalnih proizvoda namenjenih tržištu u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope biće održana od 4 – 7. decembar