Čvarci kao desert

U Mužlji je održana 11. Čvarkijada koja je okupila grumane iz okoline i daljih krajeva. Na manifestaciji u Mužlji domaći proizvođači imali su prilike da predstave svoje proizvode od mesa.

– Nekada su se čvarci smatrali za neko siromašno jelo, ali danas, bogami, čvarci su skuplji nego meso, kao desert maltene – rekao je organizator Mihalj Bačo.

Mužljanci već više od deset godina se trude da Čvarkijadom održe tradiciju izrade domaćih čvaraka.

U pravljenju najboljih čvaraka nadmetala su se 23 takmičara. U okviru manifestacije, deca iz vrtića i meštani Mužlje organizovali su i maskenbal za ispraćaj zime.

Izvor: RTV

Foto: RTV

razvojnifv.png

RAZNO

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno

Tajne uspešne setve šargarepe

U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.

Ankini keksići

Ne znamo ko je Anka, ali su keksići koji su po njoj dobili ime odlični. Brzo ih možete napraviti, a

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime

Potomci doseljenika iz Vranja u Karavukovu “zbore vranjski” i kroz Udruženje žena “Koštana” neguju tradiciju

Razgovor sa primesama toplog vranjskog dijalekta i danas se može čuti u  Karavukovu selu, u Opštini Odžaci, gde se posle